Ankica Grossi – Nova članica Showtime Banda

Zapravo bilo je pitanje trenutka. Već duže vremena osjećali smo potrebu za razvojem u bendu, koji lagano probija svoje granice. Bilo je vrijeme da odbacimo staru kožu i otkrijemo novu. Od travnja ove 2016. Showtime band dobio je novog člana. Članicu točnije – Ankicu Grossi.

Svi koji su nas slušali znaju da nam je repertoar, koliko vezan za sjever Hrvatske, toliko vezan i za jug Hrvatske. Trebali smo nešto toplo i mediteransko, neki Frutti di Mare, ženski vokal iz inkubatora najboljih Hrvatskih pjevačica – iz Dalmacije.

Tako se na audiciji pojavila Ankica iz Opuzena te nas oduševila na audiciji svojim talentom i repertoarom. Odmah smo uočili da se ne radi o običnoj pjevačici već o profesionalki s dugogodišnjim pjevačkim iskustvom.

Bogato iskustvo

Kako to biva u Dalmaciji, pjevanje se uvijek smatralo puno ozbiljnije nego u ostatku Hrvatske, što dokazuju s brojem festivala. Tako je Ankica još od 14-te godine harala dalmatinskim klubovima i festivalima gdje je uredno skupljala nagrade, a najveći uspjeh se dogodio na Splitskom festivalu za mlade gdje je bila nagrađena prvim mjestom od strane žirija. Vlasnica je tri autorske pjesme od koje je izvodila na festivalima Melodije hrvatskog juga i Marco Polo Fest na Korčuli.

Dugi niz godina bila je članica benda Kompas iz Ploča, a kada se preselila u Zagreb zbog studentskih obaveza, prebacila je svoje iskustvo u bend Vikings čiji je član bila do početka ove godine.

2018-02-04T16:10:22+00:00

Komentirajte